Tags

Related Posts

Share This

A l’inici de Temps de Comunicar

Dr. Sebastià Serra Busquets
Catedràtic d’Història de la UIB

Amb gran satisfacció ens trobam amb el fruit d’una iniciativa que des de fa dos anys feia voltes i que s’ha concretat. Tenen vostès davant seu el resultat d’un conjunt de recerques i d’anàlisis sobre la comunicació des de la perspectiva del temps present, però també des de la història.

Aquesta nova publicació, que a més a més, se’ns ofereix des de la noves tecnologies implica novetat, anàlisi i complicitats. Les persones que hi participen directament són investigadors i professionals, i ho són des dels àmbits de les ciències humanes i socials. Una cosa en comú són les ganes de comunicar i de reflexionar sobre la comunicació i la nostra societat.

La publicació se presenta en tres blocs ben definits. El primer fa referència a resultats i plantejaments sobre un tema d’investigació, que s’està desenvolupant en el CESAG com és ara el de les empreses periodístiques. Aquesta recerca està en camí d’oferir grans resultats i té a favor l’entusiasta participació d’un conjunt de joves investigadors, bàsicament historiadors i periodistes.

El segon bloc, que es presenta com a Miscel·lània mostra un conjunt de col·laboracions que s’emmarquen entre l’especialització i la difusió. Tal vegada sigui oportú dir en aquests moments que és molt interessant que una publicació especialitzada com aquesta, cedeixi un espai per a investigacions o aportacions diverses a partir de la pluralitat dels estudiosos i investigadors.

El tercer bloc, de notícies, ens presenta un projecte de recerca que ja ha començat a caminar com és ara el de La premsa diària de Mallorca en el camí cap a la Democràcia, projecte nascut des del Grup d’Història de la Comunicació Social del CESAG i que aglutina persones i documentació molt diversa i de gran riquesa.

Quan neix una publicació periòdica i que té com a objectiu difondre la recerca ens alegram molt. Quan apareix a partir de l’esforç de persones del nostre entorn, en el nostre país, encara ens alegram més i ens convida a tots a tenir un compromís en favor de la continuïtat i de contribuir temàtiques que ajudin a la reflexió, i en definitiva, a millorar la nostra societat.