Premio Periodismo Alberta Giménez | X Premi de Periodisme Alberta Giménez
Informació sobre la desena edició del Premi de Periodisme Alberta Giménez
premi periodisme alberta giménez
15578
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15578,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

FOTOGRAFIA: ANTONIO PAMPLIEGA

CANDIDATURES I COMUNICACIÓ DECISIÓ JURAT (25 JUNY, 12.30H)
LLIURAMENT DE PREMIS 2019

Presentació

El Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), adscrit a la Universitat Pontifícia Comillas, convoca el Xè Premi de Periodisme Alberta Giménez. El concurs, en el qual col·laboren Bankia i Endesa, premiarà els millors reportatges socials i mediambientals, en format escrit i audiovisual. En concret es concediran dos primers premis de 1.000 euros i dos segons premis de 400 euros, en dues categories diferents:
PREMI AL MILLOR REPORTATGE SOCIAL ESCRIT
PREMI AL MILLOR REPORTATGE SOCIAL AUDIOVISUAL
El concurs és obert als estudiants universitaris de grau, llicenciatura i diplomatura de tot el món, que cursin qualsevol titulació de Comunicació (Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques) durant aquest any acadèmic (2018-2019), així com als alumnes del CESAG graduats durant el curs 2017-2018. L’objectiu és fomentar la conscienciació dels futurs periodistes i de qualsevol estudiant universitari en temes d’importància social i mediambiental per al posterior desenvolupament responsable de la seva professió.
TEMA
El tema versarà sobre aspectes socials importants. Els temes socials han d’estar vinculats amb els següents assumptes: col·lectius vulnerables; Formació i sistema educatiu; Cultura; Pau i Justícia; Ètica i Religió; Comunicació; Medi Ambient o qualsevol altra disciplina amb enfocament social.
EXTENSIÓ
En la versió escrita, els textos hauran de tenir una extensió d’entre 9.000 i 15.000 caràcters, inclosos espais, en lletra Times New Roman, cos 12, i interlineat senzill. Per a la versió audiovisual, la durada serà d’entre 3 i 5 minuts, en format vídeo. Per a la versió escrita, els textos han d’incloure un titular, un subtítol, una entradeta i el cos del reportatge. No s’admetran fotografies. Per a la versió audiovisual, els reportatges han d’incloure un titular, crèdits durant la intervenció de les fonts i una locució de suport a les imatges.
TERMINI I NOMBRE DE CANDIDATURES
Cada candidat podrà lliurar fins a tres treballs. El termini de lliurament dels originals comença el 17 de desembre de 2018 i conclou el 20 de maig de 2019. La decisió del jurat s’anunciarà en el mes de juny de 2019, durant la cerimònia de lliurament de premis

BASES I CARTELL (EN PDF)

BASES

CARTELL

INSCRIPCIÓ

Cada candidat pot lliurar fins a un total de tres reportatges. El lliurament d’un reportatge suposa l’acceptació de les bases (vegeu document en pdf).
Per al lliurament d’un reportatge escrit:
1) Emplenau el formulari que trobareu a continuació.
2) Adjuntau el reportatge en format pdf. Teniu en compte que el reportatge ha d’estar signat amb un pseudònim i que no poden figurar-hi les vostres dades personals.
Per al lliurament d’un reportatge audiovisual:
1) Emplenau el formulari que trobareu a continuació.
2) Adjuntau un enllaç al vostre reportatge (ha d’estar penjat a Youtube o Vimeo). Teniu en compte que el reportatge ha d’estar signat amb un pseudònim i que no poden figurar-hi les vostres dades personals.
FORMULARI

Nom i llinatges

DNI

Edat

Estudis que realitzes

Universitat

Correu electrònic

Telèfon

Títol del reportatge

Categoria del reportatge

Pseudònim

Altres autors (opcional)

Arxiu

URL vídeo

Comprovant de matrícula

Informació bàsica sobre protecció de dades

Responsable CESAG
Finalitat Inscripció al Premi de Periodisme Alberta Giménez
Legitimació Consentiment de l'interessat
Destinatari -No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal o que sigui necessari per prestar un servei sol·licitat.
-UP Comillas
-Proveïdors que ens prestin serveis
Drets Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i oposició, limitació del tractament, portabilitat de dades i a no ser objecte de decisions individualitzades, així com retirar el consentiment prestat. Més informació.
Informació addicional Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades
Darrera actualització 14/12/2018

Participar al concurs implica l'acceptació de las bases i la Política de privacitat del CESAG. Avís legal

Guanyadors 2018

CATEGORIA AUDIOVISUAL

Guillem Rosselló Boix, Pere Bergas Fernàndez i Marc Vich Cladera
Primer premi reportatge audiovisual
En tierra de nadie

Alba Vázquez de la Torre Orta y Sergio Cáceres Pita
Segon premi reportatge audiovisual
La contienda personal

CATEGORIA ESCRITA

Javier Oliver Villalban
Primer premi al millor reportatge escrit

Títol
Una llar oculta al cor de Palma

Carolina Morales Morales
Segon premi al millor reportatge escrit

Títol
Violencia obstétrica: el dolor silenciado

Coordinadors del premi

Ángeles Durán: aduran@cesag.org
Pedro Macías: pmacias@cesag.org

Telèfon: 971 79 28 18
www.cesag.org

Logo del CESAG

Logo de Bankia

Logo d'Endesa